Solosång och improvisation 17 - 18 februari

Här upptäcker vi vår egen musikalitet och får inspiration! Vi undersöker och leker med rösten med hjälp av rörelse och dans med Helene. Provar på olika sång och improvisationstekniker för att hitta ens eget och gruppens olika uttryckssätt samt nya sätt att musicera med rösten.  Max 6 deltagare. 

Innehåll: Uppsjungning, sångteknik och individuell coachning. Grupp och fri improvisation. Utlärning av ett antal låtar i olika genrer. Ni kommer att få en länk att börja lyssna på någon vecka innan.

Mål

  • Göra personliga tolkningar av ett antal låtar i olika stilar (till exempel jazz, blues, gospel, klassisk och visa)
  • Lära sig att improvisera.
  • Lösa upp fysiska spänningar som hindrar rösten att komma fram.

 

 

Målgrupp

För sångare som är intresserade av att lära sig nya låtar och hitta ett eget uttryck och frigöra rösten med fysiska övningar som tungmassage, "röst bankning" och improvisation.

Lärare:

Helene Du Rietz är frilansande sångerska och har arbetat  som gospelkörledare i Gustaf Vasa Församling i Stockholm  2010 - 2020. Hon har gett ut en skiva "Du Rietz a cappella" och den andra ”Dedication” kom ut i oktober  2022. Har flera olika musikaliska projekt: en jazztrio,  folksångsgruppen "Triola" och bluesbandet "Women in the House" Helene har lett sångkurser och gett sånglektioner i egen regi sedan 2005 och går nu även på SMI och utbildar sig formellt till sångpedagog.

Mål

Den vänliga, öppna och accepterande atmosfären är grundförutsättningen för att våga släppa loss med rösten i sång och uppvärmningsövningarna. Vi rör oss, provar på frigörande röstbankning, tungmassage som löser upp eventuella spänningar i hals, tunga och stämband. 

 

Jag kommer att uppmuntra dig till att våga, att släppa på mentala och ibland fysiska hinder och lära dig nya låtar och du kommer att få till uppgift att hitta några sånger DU vill sjunga, som berör dig!

 Tider:

Lördag 17 februari   10.00 – 16.00 på Röstateljén

Söndag 18 februari 10.00 - 12.30 på Röstateljén 

14.00 - 16.30 i Skarpnäckskyrkan

Kostnad: 2900:-

Plats:

Röstateljén, Åsögatan 98. T - Medborgarplatsen i Stockholm.

På söndagen efter lunch tar vi oss till Skarpnäckskyrkan, Skarpnäcks allé 31 och får sjunga i det stora öppna kyrkorummet!

Anmälan:

Betala gärna in anmälningsavgiften på 900:- till plusgiro 42 44 48 -9 eller SWISH 1230156380 och meddela mig på mail helene@durietz.com
eller ring 0732 -53 69 12 

 

Så här tycker några tidigare deltagare:

Jättekul å lockade till mod och glädje att sjunga! / Sylvia

Jätterolig blandning av övningar för att släppa loss och våga sjunga solo och improvisera,  blandat med individuell coachning/ Per

Kursen med dig (Helene) har öppnat nya dimensioner i livet för mig. Hur jag än funderar kan jag inte komma på någonting negativt med kursen. Gruppen som helhet bestod av fantastiska människor som sprider värme och glädje!

Det jag framför allt uppskattar med Helenes sångundervisning är att där finns både bredd och djup. Hon lockar med deltagarna på alla möjliga musikstilar och ut på improvisatoriska äventyr, är lekfull men väjer inte för det allvarliga. Helt enkelt en lärare att växa med på alla musikaliska plan./ Sten Carlberg

 Lite allmänt om hur Helene ser på sång och undervisning:


Varje människas röst och sång är unik och alla befinner sig på olika nivåer. Jag arbetar  där du befinner dig. Alla min kurser anpassas efter deltagarnas olika nivåer och intressen. "Att säga att man vill sjunga är att säga till världen: Lyssna på mig , jag har något att berätta! Att sjunga kräver ibland mod för att våga visa sig själv.

För det är just det är: att våga visa sig själv, med sina brister och med sin styrka. En människa som sjunger och som är sann mot sig själv och stunden är alltid vacker att se och lyssna på och berör oss . Många är de artister som inte har perfekta röster eller som till och med sjunger falskt. Ändå berör de oss. Därför kommer vi att jobba mycket med detta; att vara sann, i nuet och i stunden och att där hitta sin frihet i musiken och i sin röst.