Helene Du Rietz a cappella

En röst som sjunger i kyrkan. En stor, ibland liten röst. En röst som kallar på dig med nästan bortglömda melodier från Sverige, toner från Orienten och från andra sidan Atlanten. Utan andra röster, utan andra instrument: a cappella. En meditativ konsert utan prat och applåder, en stund för att sjunka in i tonernas värld. Den inre världen. 

”Du Rietz a cappella”

är ett a cappella-album med folkliga koraler, spirituals, polsketrallar, improvisationer, kompositioner av Rabih Abou Khalil och psalmer. Inspelningen av albumet tog sin plats i Lau kyrka på Gotland, en vacker medeltida 1200-tals kyrka, som är känd för sin säregna akustik och mycket långa efterklang. Många är de musiker och kompositörer som har fascinerats av ljudet i kyrkan och det finns ett antal specialskrivna verk just för denna plats.

”Du Rietz a cappella” finns nu på Itunes och Spotify etc. Den säljes också på Wessman och Pettersons bokhandel i Visby.  Vill du beställa en CD skiva? Sätt in 250:- på plusgiro 42 44 48-9 eller SWISHSA till 123 01 563 80  och maila mig dina adressuppgifter till helene@durietz.com så skickar jag en skiva!