Blueskurs för sångare

10 – 12 november på Röstateljén

Detta är helgkursen för dig som gillar eller intresserad av blues och vill prova lite olika typer av låtar och stilar. Vi sjunger upp och använder både bröst och huvudklang. Vi improviserar och får lära oss nya blueslåtar, några med vokala kompstämmor och solopartier som vi sedan får öva oss på att vara solister i. Vi gör olika improvisationsövningar i blues och kanske lite gospelstil. Vi får möjlighet att sjunga låtar solo och i stämmor och får individuell coaching.

Kursen är en förberedelse för att delta i bluesjam och att sjunga med musiker  och vi kommer att varva sångutlärnning i olika bluesstilar, sångteknik, mikrofonteknik och att sjunga inför varandra med improvisationsövningar och gå igenom bluesens historia. 

Vi går också igenom musikteori för att förstå tonarternas funktion för dig som sångare, olika blues-stilar och taktarter som gör det lättare att kommunicera kring musiken.

Målgrupp

För dig som vill utveckla dig som bluessångare. Du kanske är bluesmusiker, körsångare, eller bara sångare som vill bli bättre solist. Kursen kommer att innehålla uppsjungning, mikrofonteknik och vi arbetar med hur du ska bli säkrare och mer ”dig själv” på scen. Med gitarr eller pianoackompanjatör viss tid. För dig som vill ha en liten repertoar och få hjälp med den. För sångare som vill ha en puff att komma ut och bluesjamma! För dig som vill öva dig på att sjunga med bluesmusiker.

Tider:

Fredag 10 nov 18.00 – 21.00

Lördag 11 nov  10.00 – 17.00

Söndag 12 nov 10.00 – 16.00  

Kostnad: 3500:-

Plats:

Röstateljén, Åsögatan 98. T - Medborgarplatsen i Stockholm.

Anmälan:

Betala gärna in anmälningsavgiften på 900:- till plusgiro 42 44 48 -9 eller SWISH 1230156380 och meddela mig på mail helene@durietz.com eller ring 0732 -53 69 12 så har du din garanterade plats.

Ingen återbetalning. Om kursen ställs in erbjuds du 2 sånglektioner istället (Värde 1680:- )

Lärare Helene Du Rietz

Helene Du Rietz är frilansande sångerska och har arbetat  som gospelkörledare i Gustaf Vasa Församling i Stockholm  2010 - 2020. Hon har gett ut två skivor "Du Rietz a cappella" från Lau Kyrka och den andra ”Dedication” kom ut i oktober 2022. Helene har flera olika musikaliska projekt "Ethnic jazz collective"  "Triola" och ledare för "Women in the House - bluesband "

Helene Du Rietz Sångakademi har funnits sedan 2005 och har hundratals nöjda elever, några proffs och andra som för sitt eget bästa har funnit mer sångglädje och kanske vågat söka sig vidare till körer, att sjunga i band eller till musikutbildningar. Alla elever i Helene Du Rietz Sångakademi erbjuds att vara med och sjunga i de årliga höst och vårkonserterna i Skarpnäckskyrkan och kanske blir du inbjuden att gästa på någon av Helenes konserter. Helene arbetar också på Värmdö Scenskola som sånglärare och kommer att vidareutbilda sig på SMI hösten 2023 till sångpedagog.

 

"Det jag framför allt uppskattar med Helenes sångundervisning är att där finns både bredd och djup. Hon lockar med deltagarna på alla möjliga musikstilar och ut på improvisatoriska äventyr, är lekfull men väjer inte för det allvarliga. Helt enkelt en lärare att växa med på alla musikaliska plan" / Sten Carlberg