Helene Du Rietz Ethnic Jazz Collective

WHERE I STAND  nytt album under 2020

Just nu arbetar jag på ett album som kommer att heta "Where I stand" med mina favoritlåtar i den klassiska "Rub a dub" studion.  Jag spelar in med lite olika musiker, Paulo Murga , Santiago Jimenez , Elise Einarsdotter, Per Tjernberg, Leo Lindberg , Jesper Kviberg, William Benckert,  Anna Thiam och Kajsa Dahlström är några av de musiker och sångerskor som är med i produktionen. Två av låtarna är dessutom producerade i Gambia av JLive och Musa Touray och det här i Sverige produceras av mig och Desmond Foster i studion med Jonathan Strandberg. Emanuel Olsson har gjort förproduktionen och en stor del av förarbetet.

Här möts den musik som jag älskar: svensk folkmusik och visa , jazz, blues, reggae och world. Albumet innehåller två av mina mina egna bluesar, 4 av Charlotte Ericsons jazzlåtar,  två visor, två reggaelåtar och world music från Sverige och olika delar av världen.