Solosång och improvisation

Här upptäcker vi vår egen musikalitet och får inspiration! Vi undersöker och leker med rösten med hjälp av rörelse och dans. Provar på olika sång och improvisationstekniker för att hitta ens eget och gruppens olika uttryckssätt samt nya sätt att musicera med rösten. Sjunger låtar där improvisationen finns med och skapar helt nya i stunden. Improviserar över egna och andras texter. 

Alla i gruppen väljer några speciella låtar som man väljer själv av repertoaren som lärs ut  och vi lär oss att “kompa” med egna stämmor. Olika genrer: soul, jazz, blues, folkmusik, gospel, klassiskt och fri form. För dig som vill utveckla dig som sångare och solist. Som är intresserad av improvisation i olika genrer och av att frigöra rösten med fysiska övningar.

  

Så här tycker tidigare deltagare:

Bra: Helenes pedagogik, trygghet som sprider sig i gruppen. Öppenhet och professionalitet./ Britta

Kursen med dig (Helene) har öppnat nya dimensioner i livet för mig. Hur jag än funderar kan jag inte komma på någonting negativt med kursen. Gruppen som helhet består av fantastiska människor som sprider värme och glädje!

Det jag framför allt uppskattar med Helenes sångundervisning är att där finns både bredd och djup. Hon lockar med deltagarna på alla möjliga musikstilar och ut på improvisatoriska äventyr, är lekfull men väjer inte för det allvarliga. Helt enkelt en lärare att växa med på alla musikaliska plan./ Sten Carlberg

Jag är glad när jag går dit, glad när jag är där och full av energi när jag går därifrån! På köpet har jag utvecklat min sång över förväntan och dessutom hittat "min" röst. Härligt! Ann Wetterström