Solosång och improvisation

Under denna intensiva workshop undersöker och leker vi med rösten med hjälp av rörelse och dans. 

Provar på olika sång och improvisationstekniker för att hitta ens eget och gruppens olika uttryckssätt samt nya sätt att musicera med rösten. 
Sjunger låtar där improvisationen finns med och skapar helt nya i stunden. Improviserar över egna och andras texter. Man kan jobba med  egna låtar i gruppen och vi lär oss att "kompa" med egna stämmor. Olika genrer: soul, pop, rock, jazz, blues, folkmusik, etno, klassiskt, fri form etc.

Kursen planeras i samråd med körledaren eller gruppen och kan innehålla t.ex. låtutlärning i olika genrer, grundläggande musikteori och  individuell coachning! Ring eller maila för ett prisförslag! 

Målgrupp

För grupper, körer eller varför inte t.ex. möhippor,  som vill utveckla sig  som sångare och solister. Som är intresserade av improvisation i olika genrer och av att frigöra rösten med fysiska övningar.  För er som vill hitta sin egen kreativitet och få tillgång till sin kreativa musikalitet. 

Så här tycker tidigare deltagare:

Bra: Helenes pedagogik, trygghet som sprider sig i gruppen. Öppenhet och professionalitet./ Britta

Kursen med dig (Helene) har öppnat nya dimensioner i livet för mig. Hur jag än funderar kan jag inte komma på någonting negativt med kursen. Gruppen som helhet består av fantastiska människor som sprider värme och glädje!

Det jag framför allt uppskattar med Helenes sångundervisning är att där finns både bredd och djup. Hon lockar med deltagarna på alla möjliga musikstilar och ut på improvisatoriska äventyr, är lekfull men väjer inte för det allvarliga. Helt enkelt en lärare att växa med på alla musikaliska plan./ Sten Carlberg

Jag är glad när jag går dit, glad när jag är där och full av energi när jag går därifrån! På köpet har jag utvecklat min sång över förväntan och dessutom hittat "min" röst. Härligt! Ann Wetterström