Sångkurser

Jag har sedan 2005 hållit många olika kvällskurser, helgkurser och workshops för körer och privatpersoner i egen regi.  Om ni är i behov av en gästlärare kan jag hålla workshop eller  kurser med körer, elever på skolor, festivaler eller studieförbund. I alla mina kurser /workshops är sångglädjen, självförtroendet och frigörandet av rösten det centrala. 

Kurser i höst

Blues - Sångkurs med pianist start 19 september
Sångkurs med Helene och bluespianisten Per "Slim" Notini. Måndagar 19.00 - 21.00 Plats : Röstateljén på Åsögatan 98

Detta är kursen för dig som gillar blues och vill prova lite olika typer av låtar och stilar ! Vi sjunger upp och använder både bröst och huvudklang. Vi improviserar och får lära oss blueslåtar med vokala kompstämmor och solopartier som vi sedan får öva oss på att vara solister i. Vi gör olika improvisationsövningar bluesstil. Vi får möjlighet att sjunga låtar solo och i stämmor och får individuell coaching. Grundläggande afroamerikansk bluesmusikteori ingår. För dig som vill utveckla dig som sångare och solist och som är intresserad av improvisation i bluesgenren och av att frigöra rösten med fysiska övningar. Sista veckan har vi en konsert med pianist. Vi kommer också att besöka bluesjam och framträda tillsammans!

Detta blir delvis en fortsättningskurs där vi fortsätter med 1900 talets blueshistoria från 1950 - 60  och framåt. 

Pianist Per "Slim" Notini  kommer att vara med på lite mer än hälften av tillfällena,  inklusive förberedelser och repetitioner inför konserten! Max 8 deltagare. 10 gånger inklusive avslutningskonsert.

 

Pris 3500:-

Anmälan till kursen: 

Betala gärna in anmälningsavgiften på 900:- eller hela kursavgiften på 3500:-

1. Swisha eller sätt in önskad summa på mitt plusgirokonto 42 44 48-9. Glöm inte att skriva ditt namn! SWISH : 1230156380
2. Maila eller ring mig och berätta vilken kurs du vill gå! 

Ring mig på: 0732-53 69 12 
Eller maila: helene@durietz.com

 

Solosång och improvisation - inrikning jazz med Andy Fite söndagar 18.30 - 20.30 
start den 11 september 3 platser finns kvar på denna kurs 

Tema denna termin är den stora stilbildaren Billie Holiday och hennes låtar! Denna termin kommer vi dyka in i Billie Holidays värld och sjunga låtar som hon sjöng, härma henne och så småningom hitta vårt eget sätt att sjunga hennes låtar på . Allt med hjälp av Andys metod "singin with records" och Helenes och Andys improvisationsövningar. Här upptäcker vi vår egen musikalitet och får inspiration! Vi undersöker och leker med rösten med hjälp av rörelse och dans med Helene. Provar på olika sång och improvisationstekniker för att hitta ens eget och gruppens olika uttryckssätt samt nya sätt att musicera med rösten.  Max 10 deltagare. 

Nu har ju kursen haft två tillfällen , men skulle du ändå vilja hoppa på erbjuder vi dig ett intropass på två timmar på fredag den 23 september  på eftermiddagen i Skarpnäckskyrkan där vi går igenom det vi hittills har gjort på kursen! 

Andy Fite - en  inspirerande jazzsångare, kompositör, gitarrist och sång och improvisationslärare. Han har sjungit professionellt och undervisat i över 30 år och har en stor skatt av jazzsånger att ösa ur! Andy Fite är ursprungligen från Pennsylvania i USA, men har bott i Sverige i många år men han har också bott och studerat jazz  i New York för Connie Crothers. Han och Helene kommer att lära ut, de bästa jazzlåtarna! På kursen kommer vi jobba med hur man bäst arbetar med inlärning, övning, interpretation, engelskt uttal, texternas innehåll, rytm och sambandet mellan text och musik. 

Andy turnerar regelbundet i Europa, Sverige och i USA med egna band och i olika konstellationer. Under sångkursen så ackompanjerar han dig på gitarr!  För dig som vill utveckla dig som sångare och solist. Som är intresserad av jazz- improvisation och av att frigöra rösten med fysiska övningar. Sista gången har vi en konsert för vänner och bekanta och de andra eleverna i Sångakademin!  

Uppsjungning, sångteknik och individuell coachning av både Helene och Andy

Mål

  • "Billie Holiday" låtutlärning. 
  • Göra personliga tolkningar av låtarna.
  • Lära sig att improvisera.
  • Lösa upp fysiska spänningar som hindrar rösten att komma fram.
  • Grupp och fri improvisation.

 Denna höst kommer Andy och Helene att växla undervisningen, det vill säga vissa pass undervisar de ihop och vissa var för sig!  Under våren 2022 fick kursdeltagarna ha en egen konsert på restaurang Gröna Dalen samt en vårkonsert i Skarpnäckskyrkan och vi besökte flera jam tillsammans och denna höst blir det minst en konsert i Skarpnäckskyrkan och förhoppningsvis en konsert på Restaurang Gröna Dalen! Max 10 daltagare. 10 gånger inklusive avslutningskonsert.

Anmälan till kursen: 

Betala gärna in anmälningsavgiften på 900:- eller hela kursavgiften på 3500:-.

1. Swisha eller sätt in önskad summa på mitt plusgirokonto 42 44 48-9. Glöm inte att skriva ditt namn! SWISH : 1230156380
2. Maila eller ring mig och berätta vilken kurs du vill gå! 

Ring mig på: 0732-53 69 12 
Eller maila: helene@durietz.com