Helene Du Rietz Sångakademi vänder sig till ungdomar och vuxna på olika nivåer inom dessa genrer : Svensk folksång, Jazz, Blues, Gospel, Pop, Visa, Ethno, R&B , Soul, Musikal och Improvisation. Jag ger privata sånglektioner och kan även ta emot små grupper på 2-4 personer. Jag arbetar gärna med körer i ämnet "Solosång och improvisation" och kan hålla allt från 3 timmars pass till helgkurser!

Jag arbetar också som frilansande sångerska och sjunger gospel, blues, jazz och folkmusik med egna och andras band. Har lett kurser, körer och arbetat som sånglärare sedan 1992 på bla. Folkuniversitetet, Vuxenskolan och Upplands Väsby Musikskola och i egen regi sedan 2005. Har vidareutbildat mig inom Improvisationsmusik, Körsång och Arrangering på Uppsala Univerisitet.

Jag försöker att alltid se varje elevs alldeles egna potential och möjligheter. Hit kommer både proffs och de som är helt nybörjare.

Helene Du Rietz Sångakademi samarbetar lite då och då med olika musiker, sångare och gästlärare som Andy Fite eller pianist Per Notini  som spelar och sjunger och besöker kurserna vid olika tillfällen. Vi kommer  också besöka olika jamsessions tillsammans, t.ex. "Singers Night" på Gröna Dalens Restaurang eller Sta Clara och Stampens bluesjam för den som vill!