Billie Holiday - sångkurs

SÅNGKURS STARTAR IDAG

Välkommen att prova på idag. Endast 3 platser kvar! 18.30 - 20.30 på Dynamo, Södermannagatan 38.

Tema denna termin är den stora stilbildaren Billie Holiday och hennes låtar! Vi kommer  dyka in i Billie Holidays värld och sjunga låtar som hon sjöng, härma henne och så småningom hitta vårt eget sätt att sjunga hennes låtar på . Allt med hjälp av Andys metod "singin with records" och Helenes och Andys improvisationsövningar. Här upptäcker vi vår egen musikalitet och får inspiration! Vi undersöker och leker med rösten med hjälp av rörelse och dans med Helene. Provar på olika sång och improvisationstekniker för att hitta ens eget och gruppens olika uttryckssätt samt nya sätt att musicera med rösten.  Max 10 deltagare. 

Andy Fite - en  inspirerande jazzsångare, kompositör, gitarrist och sång och improvisationslärare. 

Andy Fite, ursprungligen från Pennsylvania i USA, har bott i Sverige i många år men han har också bott och studerat jazz  i New York för Connie Crothers. Han och Helene kommer att lära ut, de bästa jazzlåtarna! På kursen kommer vi jobba med hur man bäst arbetar med inlärning, övning, interpretation, engelskt uttal, texternas innehåll, rytm och sambandet mellan text och musik. 

Helene Du Rietz  är sångerskan som sjunger jazz, blues, gospel, svenska folkmusik. Helene har har släppt ett a cappella album 2015 och är aktuell denna höst med sitt nya "Dedication" album som kommer ut den 15 oktober. Under sångkursen så ackompanjerar Andy gitarr!  För dig som vill utveckla dig som sångare och solist. Som är intresserad av jazz- improvisation och av att frigöra rösten med fysiska övningar. Sista gången har vi en konsert för vänner och bekanta och de andra eleverna i Sångakademin!  

Uppsjungning, sångteknik och individuell coachning av både Helene och Andy

Mål

  • "Billie Holiday" låtutlärning. 
  • Göra personliga tolkningar av låtarna.
  • Lära sig att improvisera.
  • Lösa upp fysiska spänningar som hindrar rösten att komma fram.
  • Grupp och fri improvisation.

 Denna höst kommer Andy och Helene att växla undervisningen, det vill säga vissa pass undervisar de ihop och vissa var för sig!  Under våren 2022 fick kursdeltagarna ha en egen konsert på restaurang Gröna Dalen samt en vårkonsert i Skarpnäckskyrkan och vi besökte flera jam tillsammans och denna höst blir det minst en konsert i Skarpnäckskyrkan och förhoppningsvis en konsert på Restaurang Gröna Dalen! Max 10 daltagare. 10 gånger inklusive avslutningskonsert.

Anmälan till kursen: 

Betala gärna in anmälningsavgiften på 900:- eller hela kursavgiften på 3500:-.

1. Swisha eller sätt in önskad summa på mitt plusgirokonto 42 44 48-9. Glöm inte att skriva ditt namn! SWISH : 1230156380
2. Maila eller ring mig och berätta vilken kurs du vill gå! 

Ring mig på: 0732-53 69 12 
Eller maila: helene_du_rietz@hotmail.com