Sångkurs 31 maj - 1 Juni

Solosång och improvisation  31 maj - 1 juni

Upptäck din egen musikalitet och få inspiration!

Under denna intensiva helgkurs undersöker och leker vi med rösten med hjälp av rörelse och dans. 
Provar på olika sång och improvisationstekniker för att hitta ens eget och gruppens olika uttryckssätt samt nya sätt att musicera med rösten. 
Sjunger låtar där improvisationen finns med och skapar helt nya i stunden. Improviserar över egna och andras texter. Alla i gruppen jobbar med 2 egna låtar i gruppen och vi lär oss att "kompa" med egna stämmor. Olika genrer: soul, pop, rock, jazz, blues, folkmusik, etno, klassiskt, fri form etc. . 

Kursen innehåller låtutlärning i olika genrer , grundläggande musikteori och du kommer att få individuell coachning!

Kursen hålles i Tumba, ca 15 minuters promenad från pendeltågsstationen. Lunch äter vi på Tumba bruksmuseum eller med medhavd matlåda. Thé och kaffe samt fika ingår.

På tisdagkväll 3  juni efter kursen besöker de som vill och kan Derrick "Big" Walker´s Bluesjam  på Wirströms pub i gamla Stan i Stockholm!

Målgrupp

För dig som vill utveckla dig som sångare och solist. Som är intresserad av improvisation i olika genrer och av att frigöra rösten med fysiska övningar.  För dig som vill hitta din egen kreativitet och få tillgång till din kreativa musikalitet. 

Tid och plats

Lördag och söndag 31 maj - 1 juni  2014 kl 10.00 - 17.00

På tisdag den 3 juni och onsdagkväll den 4 juni efter kursen besöker vi Bluesjammet och Open Mike på Wirströms i Gamla Stan i Stockholm som leds av Derrick "Big" Walker och hans husband.  

Kursen hålles i mitt hem på  Fiebelkornsvägen 14 i Tumba. 

Så här tycker tidigare deltagare:

Bra: Helenes pedagogik, trygghet som sprider sig i gruppen. Öppenhet och professionalitet./ Britta

Kursen med dig (Helene) har öppnat nya dimensioner i livet för mig. Hur jag än funderar kan jag inte komma på någonting negativt med kursen. Gruppen som helhet består av fantastiska människor som sprider värme och glädje!

Det jag framför allt uppskattar med Helenes sångundervisning är att där finns både bredd och djup. Hon lockar med deltagarna på alla möjliga musikstilar och ut på improvisatoriska äventyr, är lekfull men väjer inte för det allvarliga. Helt enkelt en lärare att växa med på alla musikaliska plan./ Sten Carlberg

Jag är glad när jag går dit, glad när jag är där och full av energi när jag går därifrån! På köpet har jag utvecklat min sång över förväntan och dessutom hittat "min" röst. Härligt! Ann Wetterström

Kostnad

2600:-

Anmälningsavgift 500:- sättes in på plusgirokonto nummer 42 44 48-9 , skriv namn och kurs!