Min låt ska spelas i "Folkmusiken i P2"

Det är så himla kul men jag har fått höra i förväg att  Cornelis låten "Grimasch om morgonen" från mitt nya album ska spelas i radion nu på lördag den 10 decemeber https://open.spotify.com/track/0YBA9ASSZpCfjhD23b9PDv?si=470d1e5d3a034c3d  i Folkmusiken i P2 (Förmodligen i andra timmen! ) https://sverigesradio.se/folkmusikenip2/latlista
Och här är en recensionen i tidningen Lira!

 

Helene Du Rietz - versatil vokalist

"Helene Du Rietz är en svensk sångerska som önskar förena Europa och Afrika i sin musik, och mycket mer därtill. Jazz, blues, gospel, afro, orientaliska toner, svensk kulning och koraler ingår alla i hennes repertoar, och Helene Du Rietz bjuder på det mesta av detta på föreliggande album.

Du Rietz har arbetat med skivan i fem år, och när den nu släpps firar hon det med att starta Stockholms Ethno Jazz Club på Pygméteatern i Stockholm, där discjockeyer och musikerjam samsas. Det är den rörelsen mellan genrer och yttringar som utgör kärnan i hennes skapande.

Titellåten Dedication har klätts i reggaetakt, med soulig sång på toppen och ytterst inslag av rap från gambianska Og Log. Den följs av vokaljazz med framträdande pianopromenader i låten The walk. Som i sin tur följs av den orientaliskt ljudande Inshalla, och direkt därpå kommer en vacker version av Elisabet Hermodssons Visa till Fårö. Strax är vi nere i bluesen och sedan följer en lättfunkig och reggaestudsande Do my thing, Titiyos gamla låt. Och senare en varsam version av Cornelis-klassikern Grimasch om morgonen.

Helene Du Rietz omfamnar mycket på Dedication. En högst beundransvärd artist.