Blues - sångkurs 3 - 7 maj

Helene Du Rietz Sångakademi presenterar 

Blues - Sångkurs med Derrick "Big" Walker, Chuck Anthony och Helene Du Rietz

På denna intensiva  helgkurs kommer du att få lära dig att sjunga och bli bättre på bluessång tillsammans med några av Stockholms mest inspirerande bluesartister och sånglärare : Sångaren, saxofonisten och munspelaren Derrick Big Walker, bluesgitarristen och sångaren Chuck Anthony och sångerskan och sångläraren Helene Du Rietz.

Derrick "Big" Walker  välkänd sångare, munspelare, saxofonist och låtskrivare som varje tisdagkväll jammar med sitt band på Wirströms i Gamla Stan. Han är född och uppvuxen i Amerika och har spelat och sjungit med några av legenderna i Amerikansk bluestradition såsom Big Mama Thornton och Lowell Fulson.

Chuck Anthony - legendarisk Stockholmbaserad bluesgitarrist från Pennsylvania i USA: låtskrivare och sångare.

Helene Du Rietz, sångerska och sånglärare som sjunger blues, jazz, gospel och svensk folkmusik.

Kursen är en förberedelse för att delta i tisdagsjammet på Wirströms och vi kommer att varva sångutlärnning i olika bluesstilar, sångteknik, mikrofonteknik och att sjunga inför varandra med improvisationsövningar och blueshistoria. 

Vi går också igenom lite musikteori för att förstå tonarternas funktion för dig som sångare, olika blues-stilar och taktarter som gör det lättare att kommunicera kring musiken.

Du får gära ha med dig en till två egna förslag på bluesar du vill sjunga att utvecklas i och vara väl förberedd.

Målgrupp

För dig som vill lära dig mer om blues och att sjunga blues. För dig som vill ha en liten repertoar och få hjälp med den. För sångare som vill ha en puff att komma ut och bluesjamma! För dig som vill öva dig på att sjunga med bluesmusiker.

Tid och plats

Fredag 3 maj 18.00 - 21.00 

Lördag  4 maj 10.00 - 17-00

Söndag  5 maj 10.00 - 17.00

Tisdag  7 maj 18.00 - 24.00

Plats

Västmannagatan 63.  T-Odenplan i Stockholm

 

Så här tyckte några från den senaste blueskursen:

"A Really Big Big Thank You! To Helene Du Rietz and Derrick Walker who were leading the Blues course this weekend! That gave me such an inspiration to go on finding more blues songs to learn and to sing! And to the band at Wirströms, to Chuck Anthony, that is such a brilliant and inspiring guitar player, to James Bradley Jr, the greatest drummer, to Ralph Youngblood and to Derrick that made it into a wonderful experience and show!!!"

Angels Blessings and Big Love to You All!!!   -Eleonor Bergquist-Lindberg

"Jag går en blueskurs denna helg, med Helene Du Rietz och det är vansinnigt roligt och lärorikt. Sjunga kan jag, men att få lära sig grunderna i hur en klassisk blues är uppbyggd, och få sjunga tillsammans med en grymt bra gitarrist; Martin Jarbeck - det är riktigt kul! " - Calle 

Kostnad

2875:-

Anmälningsavgift på 500:- sättes in på plusgirokonto 42 44 48-9 skriv namn och kurs!

Vill du ha mer information? maila eller ring gärna : helene@durietz.com 0732 - 53 6912