Sångkurs Billie Holiday

Endast 1plats kvar!!!

SÅNGKURS 

Söndagar 18.30 - 20.30 på Dynamo, Södermannagatan 38. START 5 februari. 10 gånger.

Denna termin fortsätter vi med vårt tema vilket är  den stora stilbildaren Billie Holiday och hennes låtar! Vi kommer  dyka in i Billie Holidays värld och sjunga låtar som hon sjöng, lära oss orginalmelodin, härma henne och så småningom hitta vårt eget sätt att sjunga hennes låtar på. Allt med hjälp av Andys metod "singin with records" och Helenes och Andys improvisationsövningar. Här upptäcker vi vår egen musikalitet och får inspiration! Vi undersöker och leker med rösten med hjälp av rörelse och dans med Helene. Provar på olika sång och improvisationstekniker för att hitta ens eget och gruppens olika uttryckssätt samt nya sätt att musicera med rösten.  Max 10 deltagare. EN PLATS KVAR!!!

Lärare

Andy Fite - en  inspirerande jazzsångare, kompositör, gitarrist och sång och improvisationslärare. 

Andy Fite, ursprungligen från Pennsylvania i USA, har bott i Sverige i många år men han har också bott och studerat jazz  i New York för Connie Crothers. Han och Helene kommer att lära ut, de bästa jazzlåtarna! På kursen kommer vi jobba med hur man bäst arbetar med inlärning, övning, interpretation, engelskt uttal, texternas innehåll, rytm och sambandet mellan text och musik. 

Helene Du Rietz  är sångerskan som sjunger jazz, blues, gospel och  svensk folkmusik. Helene har har släppt ett a cappella album 2015 och är aktuell med sitt nya "Dedication" album som kom ut den 15 oktober 2022. Under sångkursen så ackompanjerar Andy gitarr!  För dig som vill utveckla dig som sångare och solist. Som är intresserad av jazz- improvisation och av att frigöra rösten med fysiska övningar. I vår sjunger vi på en vårkonsert i Skarpnäckskyrkan och besöker jazzjam tillsammans. Vi har också en konsert för vänner och bekanta!  

Uppsjungning, sångteknik och individuell coachning av både Helene och Andy

Mål

  • "Billie Holiday" låtutlärning. 
  • Göra personliga tolkningar av låtarna.
  • Lära sig att improvisera.
  • Lösa upp fysiska spänningar som hindrar rösten att komma fram.
  • Grupp och fri improvisation.

 

Anmälan till kursen: 

Betala gärna in kursavgiften på 3500:-.

1. Swisha eller sätt in summan på mitt plusgirokonto 42 44 48-9. Glöm inte att skriva ditt namn! SWISH : 1230156380
2. Maila eller ring mig och berätta vilken kurs du vill gå! 

Ring mig på: 0732-53 69 12 
Eller maila: helene@durietz.com